چقدر حاضریم برای دین خدا هزینه کنیم ؟ + فایل صوتی
به گزارش سرویس اندیشه دینی پایگاه 598 ، آیت الله شیخ رضاسبط الشیخ الانصاری از اساتید و فضلای حوزه های علمیه کشور پنجشنبه شب اول اسفندماه- در جمع نمازگزاران مسجدصاحب الزمان جنوبی دزفول – با بیان سخنانی ، به اهمیت امر به معروف و نهی از منکر ، و خیانت (ساکتین) پرداخت و از تک تک مردم و بویژه مسئولین خواست تا نسبت به حفظ ارزشهای اسلامی دغدغه خاطر و احساس مسئولیت بیش از پیش داشته ، و قاطعانه و با صراحت در مقابل منکرات واکنش نشان دهند .
خداوند سبحان ،در آیه شریفه (وَإِذَ قَالَتْ أُمَّةٌ مِّنْهُمْ لِمَ تَعِظُونَ قَوْمًا اللّهُ مُهْلِکُهُمْ أَوْ مُعَذِّبُهُمْ عَذَابًا شَدِیدًا قَالُواْ مَعْذِرَةً إِلَى رَبِّکُمْ وَلَعَلَّهُمْ یَتَّقُونَ)(الاعراف 164)
مردمان یک جامعه را متشکل از سه گروه معرفی می فرماید:
فاعلین ،کسانی هستند که با زیر پا گذاشتن حدود و ارزشهای الهی و فرهنگی و اجتماعی و حقوق شهروندی ، مرتکب گناه و کارهای خلاف می شوند .
ساکتین ، آنان هستند که شاهد و ناظر گناهان می باشند ، اما بی تفاوت و ساکت هستند .
ناهین ، یعنی آمرین بالمعروف و ناهین عن المنکر . و اینان که مومنین حقیقی و مسلمان راستین می باشند در مقابل گناه و خطا و بی بندوباری و ولنگاری و خطا و بی تفاوت و ساکت نبوده و نهی از زشتی ها و امر به خوبی ها می کنند .
بارها از زبان بسیاری از « ساکتین » چنین جملاتی را شنیده ایم : حرف زدن فایده ای ندارد ، صحبت و نصیحت و تذکر ، بی ثمر است .
بدون شک ، این سخنان بظاهر ناصحانه و مشفقانه ، ناشی از القاءات شیطان ، و به منظور دمیدن روح یأس و نومیدی در مردم متدین مسلمان، نسبت به اصلاح مفاسد ، و ایجاد امنیت برای مفسدین می باشد .
در روایت ( أَوْحَى اللَّهُ إِلَى شُعَیْبٍ النَّبِی ...) خداوند سبحان به حضرت شعیب علیه السلام وحی می فرماید : که یکصد هزار نفر از قوم تو معذب به عذاب خواهند شد ، شصت هزار نفر از خوبان (=ساکتین) و چهل هزار نفر از بدان (=فاعلین) . آن حضرت متعجبانه سوال می کند : (فَمَا بَالُ الْأَخْیَارِ ) ؟ خوبان چرا ؟ و چرا بیشتر از بدان ؟ و پاسخی که می شنود این است : (دَاهَنُوا أَهْلَ الْمَعَاصِی ) ، برای اینکه با گناهکاران و تبهکاران و خلافکاران مداهنه و سازش کرده اند .
اهل مداهنه ، به دلائلی همچون ترسو بودن ، عافیت طلبی ، حفظ موقعیت و کسب منفعت – به هر قیمتی ، ولو با دین فروشی- با هرکس و هر چیزی از در صلح و سازش وارد می شوند و این بر خلاف دستور رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم می باشد .
از امیر المومنین علیه السلام مروی است که فرمودند :
( أَمَرَنَا رَسُولُ اللَّهِ صَلّی الله عَلیهِ وَ آله أَنْ نَلْقَى أَهْلَ الْمَعَاصِی بِوُجُوهٍ مُکْفَهِرَّه) :
رسول خدا به ما دستور دادند که با اهل معصیت ، با چهره های عبوس مواجه شویم ، نه اینکه به آنان لبخند بزنیم . و این یکی از مهمترین عوامل پیشگیری از گناه و افزونی گناهکار در جامعه می باشد .
( ناهین) قبول ندارند که نهی از منکر ، و تذکرات آنان بی اثر می باشد ( لَعَلَّهُمْ یَتَّقُونَ ) و بالفرض و با صرف نظر نمودن از نتیجه عمل ، و با انجام تکلیف ، می خواهند در پیشگاه الهی معذور باشند ( مَعْذِرَةً إِلَى رَبِّکُمْ ) .
( لُعِنَ الَّذِینَ کَفَرُواْ مِن بَنِی إِسْرَائِیلَ عَلَى لِسَانِ دَاوُودَ وَعِیسَى ابْنِ مَرْیَمَ ذَلِکَ بِمَا عَصَوا وَّکَانُواْ یَعْتَدُونَ المائده 78 کَانُواْ لاَ یَتَنَاهَوْنَ عَن مُّنکَرٍ فَعَلُوهُ لَبِئْسَ مَا کَانُواْ یَفْعَلُونَ المائده 79 )
یکی از مواردی که جای تعجب و تأسف بسیار دارد ، غفلت و یا تغافل نسبت به زیر پا رفتن حدود الهی ، و سکوت در مقابل آن هاست .
آیا به مقتضای ( والکاظمین الغیظ ) الآیه و ( الغضب مفتاح کل شر )الخبر ، هر خشم و عصبانیتی مذموم است ؟ آیا حضرت موسی علیه السلام به خاطر انحراف قومش ، متأثر و متأسف و غضبناک نشد ؟
آیا یک مسلمان شیعه ، که مقتدا و پیشوای او امیر المومنین علیه السلام است ، نباید ناراحت بشود از اینکه می بیند حدود و احکام الهی در مواردی نادیده گرفته شده و گاه به راحتی زیر پا نهاده می شود ؟ مگر حجاب از بزرگترین واجبات الهی نیست ؟
در صحنه اجتماع ، آیا التزام اقلیتهای مذهبی به رعایت این قانون بیش از زنان و دختران مکشّفه مسلمان نیست ؟
مسئولین بایستی قاطعانه و صراحتاً با اعمال ضد اسلامی مخالفت نموده ، و علناً اعلام تنفر و بیزاری از ضد ارزش ها نمایند .
چرا یک مسئول ، در سخنان خود ، آشکارا و صراحتاً اعلام نمی کند که : ( ای مردم ، من از بی حجابی و ارتکاب هر معصیت و گناهی متنفر و بیزار هستم ) ؟
نقش مسئولین در هدایت و ضلالت مردم ، از مسلمات غیر قابل انکاری است که توجه لازم به آن نمی شود . چرا وصیتنامه امام راحل رحمه الله علیه مد نظر آنان نیست ؟
چرا از رهنمودهای حکیمانه و دلسوزانه مقام معظم رهبری ، بهره لازم را نمی بریم ؟
به عنوان مثال ، مصداقی را بیان می کنم مربوط به رئیس جمهور محترم : در اولین کنفرانس مطبوعاتی ایشان ، خانمی برای پرسش آمد ، درحالی که رعایت حجاب نکرده بود . هیچ زمانی را به خاطر ندارم که این مقدار آرزو کرده ، و حسرت خورده باشم . امیدم این بود که ایشان محترمانه و قاطعانه و با رأفت بگویند : دخترم ، من به عنوان رئیس قوه مجریه ، و مهمتر از آن به عنوان یک شخص روحانی که اصلی ترین وظیفه ام تبلیغ و ترویج و تقویت و صیانت دین می باشد ، از شما تقاضا می کنم که حجاب را ، که عامل سعادت و موجب وقار و متانت و اعتبار شماست ، رعایت کنید .
و اگر این تذکر داده می شده ، رعایت حجاب یک دستور العملِ عملی می شد برای ملت ما .
فائده و اثر مثبت چنین تذکراتی ، ازفوائد و اثرات صدها و بلکه هزارن مجلس که در رابطه با حجاب برگزار شود ، بهتر و بیشتر است .
این تصور غلطی است که یک مسئول در صدد آن باشد ، همگان مرید او باشند و او مراد همگان . حتی با نفاق هم حصول چنین امری ممکن نیست . مگر همه مردم آن زمان ، از امیر المومنین علیه السلام خشنود بودند ؟ ملاک و معیار در کارها بایستی رضای خداوند متعال باشد و بس . و این عامل پیروزی ما بوده و إن شاء الله خواهد بود .
ایشان در پاسخ به سوالی در مورد نقش رسانه ملی در فرهنگ سازی جامعه گفتند :
آیا سیمای ما هنوز نمی خواهد ننگ استفاده ابزاری از وجود زن مسلمان شیعه را ، برای تبلیغات تجاری باور کند ؟! آن هم تبلیغاتی که در مواردی نه تنها مفید نیست که مضر است و مردم را سوق می دهد به طرف زندگی تجملی و اشرافی ، آن هم بدون کار و کوشش ، و گاه در مواردی جز برای اغوای یک ملت نیست .
بارها پرسیده و الان هم می پرسم که معنای ( بدون چاکلز هرگز ) چیست ؟
چرا برای ( بدون حجاب هرگز ) ، ( بدون نماز هرگز ) هزینه نمی کنیم ؟
قرآن کریم می فرماید ( إِنَّ الَّذِینَ کَفَرُواْ یُنفِقُونَ أَمْوَالَهُمْ لِیَصُدُّواْ عَن سَبِیلِ اللّهِ ... ) الانفال 36
ما برای دین خدا چقدر هزینه کرده ایم ؟
ارشاد اسلامی ما برای کنسرتهایی که جز مفسده بدنبال ندارد چقدر هزینه نموده و می کند و برای ( ارشاد مردم به سوی اسلام و برنامه های اسلامی ) چقدر ؟
چرا دولتمردان ما به خاطر زیر پا رفتن حدود الهی برانگیخته و متغیر و عصبانی نمی شوند ؟
چرا درس ( غیرت دینی داشتن ) را از ( غیرت بی دینی ) دولتمردان کشوری مثل فرانسه نمی آموزیم که محصل دبیرستان و مربی مهد کودک را بخاطر داشتن حجاب اخراج می کنند ؟
چرا قسم خوردگان به خدا و قرآن ، مورد قسم خود را فراموش می کنند ؟
در صورت تمایل میتوانید به بیانات ایشان در این جلسه گوش فرا دهید
دریافت
حجم: 30.1 مگابایت